De beste zwembroeken voor 2021

2020 is voor iedereen een vreemd jaar geweest en ook 2021 is anders gestart dan anders. Waarbij voorgaande jaren heel Nederland massaal op vakantie ging naar landen als Frankrijk, Spanje en Italië, moesten de meeste Nederlanders dit jaar verplicht thuis blijven. De uitbraak van corona heeft een grote invloed gehad op het aantal vakantiegangers, maar ook een grote invloed op het aantal zwemmers in Nederland.  Veel mensen zullen hun pas gekochte zwemkleding voor de vakantie van 2020 nog bijna niet gebruikt hebben of zijn nooit toegekomen aan het aanschaffen van een mooie nieuwe zwembroek. 

Voor 2021 ziet het er allemaal wat positiever uit en is er een grote kans dat iedereen weer veilig op vakantie kan en mag. Ook de Nederlandse zwembaden zullen naar alle waarschijnlijkheid in 2021 door de vaccinatie van mensen tegen het coronavirus weer open mogen.

De hoogste  tijd om alvast jouw zwembroeken tegen het licht te houden en te kijken of jouw model zwembroek nog helemaal hip is om te dragen in 2021. Want in welk soort en welk model zwembroek maak jij in 2021 de blits bij het zwembad of op strand? 

Zwembroek 2021

De afgelopen jaren zien wij al een steeds grotere verschuiven in het model zwembroeken voor mannen en jongens. Waar in het verleden de Speedo de norm was, was in de afgelopen jaren vooral de wijde en lange zwembroek de norm voor jongens en mannen op de stranden en in zwembaden. Toch waren er de afgelopen jaren langzaam maar zeker een aantal verschuivingen. Een steeds grotere groep mannen begon afgelopen jaren te kiezen voor een korter model zwembroek en ook werden de zwembroeken steeds strakker. Dit zorgde ervoor dat de korte strakke zwembroek steeds meer in de mode kwam bij de heren en je deze ook steeds vaker terugziet op de stranden en in zwembaden. 

Al enige jaren voorspellen trendwatchers dat de strakke zwembroek het helemaal gaat maken in Nederland. Voor veel mannen en voor jongens heerst er echter een angst om over te stappen op de strakke zwembroek. Deze angst is niet terecht, want veel mannen vinden een strakker model veel lekkerder zitten en vrouwen zien mannen liever in een strakke zwembroek, dan in een lange wijde zwembroek. 

Model zwembroek 2021

Voor 2021 zal de trend in kortere strakke zwembroeken voor mannen en jongens ook opnieuw verder gaan doorzetten. Elk jaar opnieuw zie je dat steeds meer mannen en jongens dit soort zwembroeken durven te dragen. Vooral de strakke zwemboxer voor jongens en de strakke zwemboxer voor mannen zijn graag gezien op het strand en in het zwembad. Ook in 2021 gaan wij zien dat de hippe kleurtjes, zoals tucase, fel groen of fel blauw de kleuren zijn die passen bij de zomer en dus veel gedragen worden. 

Niet alleen worden de kleuren van de strakke zwembroeken steeds spannender, maar ook de lengte van de zwembroeken moeten eraan geloven. Waar de afgelopen jaren veel meer mannen nog kozen voor de normale strakke zwemboxer, kiezen in 2021 ook steeds meer mannen voor een steeds kortere variant. De mini strakke zwemboxer doet daarmee zijn intrede bij de Nederlanders. Voor het dragen van deze mini strakke zwemboxer is voor de mannen en jongens nog meer lef nodig. Niet alleen in 2021 zullen wij zien dat mannen steeds meer durven en kiezen voor de strakke zwembroek variant, maar ook de aankomende jaren zet deze trend zich voort.

Populaire zwembroeken 2021

1# Strakke zwemboxer

De afgelopen jaren zagen wij de strakke zwemboxer al steeds meer op het strand en in de zwembaden verschijnen. Ook dit jaar zet de opmars van de strakke zwemboxer zich gestaag door. Steeds meer mannen en jongens durven de overstap naar de door vrouwen zeer sexy strakke zwemboxer gevonden zwembroek te maken. In 2021 zullen wij de strakke zwemboxer nog meer op de stranden en in de zwembaden gaan tegenkomen.

2# Strakke mini zwembroek

Eigenlijk is de strakke mini zwembroek gewoon een kleinere versie van de strakke zwemboxer. Waar sommige mannen enkele jaren terug al over durfde te stappen naar de zwemboxer, durfen nu ook steeds meer mannen de zwembroeken nog net een stukje strakker en kleiner te kopen. Wil je meer weten over de strakke mini zwembroek? Lees dan ons artikel over de strakke mini zwembroek.

3# Zwemshorts

Zwemshort voor heren zijn al vele jaren populair als zwembroek bij mannen en jongens. Toch begint de zwemshort steeds meer plaats te maken voor de strakkere zwembroeken en verliest daarom de afgelopen jaren steeds meer aan populairiteit. Waar de zwemshort enkele jaren terug nog een eerste plaats zou hebben in deze ranglijst, is hij ondertussen gezakt naar een 3e plek. 

4# Zwemslips

De zwemslip was vroeger een zwembroek die elke man droeg, tegenwoordig is hij iets minder in trek maar begint wel weer aan populairiteit te winnen. De zwemslip staat ook bekend als de ballenknijper of als speedo en is een zeer strak uitgesneden zwembroekje bij mannen. Ook in 2021 kan deze zwembroek weer prima gedragen worden door de man en je begint de zwemslip voor mannen en zwemslip voor jongens weer steeds vaker te zien in zwembaden en op stranden.