Hoe moet een strakke zwembroek zitten?

Ben je verplicht om een strakke zwembroek te dragen? Vind je een strakke zwembroek wellicht prettiger dan een wijde broek? In beide gevallen is het belangrijk om vooraf goed te kijken, of een zwembroek bij je past. Zo mag een zwembroek niet te strak zitten, om te voorkomen dat je hier tijdens het zwemmen hinder van ondervindt. Andersom wil je voorkomen dat een zwembroek te los zit, waardoor deze uit zou kunnen gaan als je duikt of van de glijbaan gaat. In dit artikel lees je meer over het vinden van de juiste strakke zwembroek bij jouw lichaam.

Verschillende modellen van een strakke zwembroek

Een strakke zwembroek wordt in verschillende modellen aangeboden. Kies tussen een model met pijpjes of een zwemslip zonder pijpen. De pijpjes van een boxershort zijn kleiner, dan die van een wijde zwembroek. Het is gebruikelijk dat ze tot zo’n tien of vijftien centimeter onder de schaamstreek komen. Bij een strakke zwemslip zonder pijpjes lopen de randen van de zwembroek over de lies naar beneden. Aan de achterkant volgen de randen van de strakke zwembroek de ronde vorm van je billen. Zoals eerder omschreven werd, mogen de randen niet in de lies snijden. Evenals dat je wilt voorkomen dat de randen aan de achterkant richting het midden van je billen trekken.

Strakke zwembroek met of zonder ondergoed

Bij een wijde zwembroek is het niet ongebruikelijk om hier een onderbroek onder te dragen. Een wijde zwembroek is doorgaans losser dan een strakke zwemslip, waardoor de kans op het afglijden van de zwembroek groter is. Draag je een strakke zwemslip? In dat geval hoort hier geen onderbroek onder. Probeer de strakke zwembroek om deze reden altijd zonder onderbroek, zodat je zeker weet dat deze goed zit. Zou je de zwembroek bij het passen over een onderbroek dragen, dan blijkt deze wellicht al snel te wijd als je de zwembroek zonder boxershort draagt in een zwembad.

Houd er rekening mee dat een zwembroek wijder wordt

Let erop, dat een zwemslip of zwemboxer nog wijder wordt als je deze regelmatig wast. Zit de strakke zwembroek nu nog wat strak? Dit hoeft geen probleem meer te zijn, als je de zwembroek een keer gewassen hebt! Was de zwembroeken niet te heet, om te voorkomen dat ze wijder worden.

Een goede zittende strakke zwembroek voor heren kopen?

Bij strakkezwembroek.nl hebben wij het aanbod van diverse winkels voor je op een rijtje gezet.