Hoe moet je een zwembroek wassen?

Door het coronavirus zijn op dit moment de faciliteiten op campings, hotels en zwembaden gesloten. Ook een bezoek aan het strand raad de overheid op dit moment niet aan. Toch zijn er mogelijkheden om in je eigen opblaaszwembad in de tuin of op je balkon heerlijk te genieten van een beetje verkoeling. Met de hogere temperaturen die in Nederland weer in aantocht zijn is het natuurlijk ook gewoon erg fijn om te zonnen in je prachtige wijde of strakke zwembroek. Na gebruik van je zwembroek is een zwembroek eigenlijk wel toe aan een fris wasbeurtje. Maar hoe moet je een zwembroek wassen?

Soort zwembroek wassen

Of het nu om een baby zwembroek, zwembroek voor kinderen, baby zwempak of een zwembroek voor mannen gaat maakt eigenlijk niet uit. Ook maakt het niet uit of je nu gebruik maakt van een wijde zwembroek of van een strakke zwembroek. Wassen van een zwembroek doen we niet op dezelfde manier als het wassen van andere kleding. Je wil natuurlijk wel dat je zwembroek volgend jaar ook nog te gebruiken is.

Preventief je zwembroek wassen

Wil je zolang mogelijk van je zwembroek genieten? Dan zorg je dat je jouw strakke of wijde zwembroek na elk gebruik een wasbeurt geeft. Je hoeft je zwembroek echt niet elke keer in de wasmachine te doen, maar een kleine beetje wassen is wel zo fris. Op deze manier zorg je er namelijk wel voor dat het grootste gedeelte van het chloor, zout en zweet van de zwembroek afgaat. Wanneer het gaat om een baby zwembroek of een zwembroek voor kinderen dan raden we je aan om wel altijd de zwembroek te wassen met de wasmachine. Dit omdat baby’s en kinderen nog wel eens een plasje plegen in de zwembroek.

Maar hoe was ik mijn zwembroek dan?

Het wassen van een wijde of strakke zwembroek, zoals bijvoorbeeld de zwemboxer of Speedo, vraagt wel enige voorzichtigheid. Zwembroeken zijn vaak gemaakt van synthetische stoffen en dit maakt een zwembroek erg kwetsbaar. Was een zwembroek altijd eerst met de hand, gewoon een lekker lauw sopje met een wasmiddel dat geschikt is voor fijne was. Laat de zwembroek ongeveer 30 minuten lekker inweken in het sopje en haal hem daarna uit het sopje. Knijp je zwembroek vervolgens niet uit! Dit is namelijk erg slecht voor je zwembroek. Was je zwembroek vervolgens in de wasmachine. Zet je wasmachine op 30 graden en keer je zwembroek binnenstebuiten Kies ook bij de wasmachine voor een kort programma en was de strakke zwembroek of wijde zwembroek met een wasmiddel voor fijne was.

Hoe droog je een zwembroek?

Het belangrijkste na het wassen van een zwembroek is het drogen van de zwembroek. Vaak gaat het bij het drogen van de zwembroek voor mannen geheel mis. Door het uitknijpen van de zwembroek haal je de vorm uit de zwembroek en zal de zwembroek gaan lubberen. Het besten is daarom om je zwembroek niet uit te knijpen en je zwembroek plat te leggen of op te hangen. Het klopt dat het even duurt voordat je zwembroek daardoor droog is, maar dit zorgt wel voor een langere levensduur van je zwembroek. Misschien is het daarom handig om jouw zwembroeken collectie uit te breiden, dan kun je zwembroek op zijn gemak drogen. Wil je jouw zwembroekencollectie uitbreiden of is het gewoon tijd voor een nieuwe mooie strakke of wijde zwembroek? Bekijk ons volledige aanbod dan snel.

Wasmiddel speciaal voor jouw zwembroek?

Je zwembroek op een goede manier wassen met wasmiddel dat gebruikt kan worden voor je zwembroek?