Is een strakke zwembroek in Frankrijk verplicht voor mannen?

Is een strakke zwembroek in Frankrijk verplicht voor mannen? Dat is een vraag die je elk jaar opnieuw terug ziet komen. Wanneer je dit jaar naar een hotel of camping in Frankrijk afreist, is de kans groot dat je tegen deze vraag aanloopt. Veel jongens en mannen lopen met deze vraag rond. Op campings, hotels en in zwembaden in Frankrijk is een strakke zwembroek verplicht! De aanschaf van een strakke zwembroek is dus geen overbodige luxe als je voor een camping of hotel in Frankrijk kiest.

Ook wanneer je van plan bent om een zwembad of een waterpark te bezoeken zal je als man een nauwsluitende zwembroek moeten dragen. Het is niet voor niets dat men een strakke zwembroek verplicht heeft gesteld. Zwemmen in een nauwsluitende zwembroek wordt als veel hygiënischer gezien door de Franse bevolking. Uit hygiënisch oogpunt heeft de overheid daarom een strakke zwembroek in Frankrijk verplicht gesteld.

Alleen wanneer je als jongen dus een strakke zwembroek draagt mag je in Frankrijk zwemmen in een zwembad. Het is overigens niet de eigenaar van een zwembad die heeft besloten dat je in een nauwsluitende zwembroek dient te zwemmen, deze leeft slechts de wet in Frankrijk na.

Strand, meren en rivieren in Frankrijk

Op het strand, in meren en in rivieren is het uiteraard niet verplicht om een strakke zwembroek te dragen voor mannen. Op deze locaties mag je gewoon gebruik maken van wijde zwembroeken. Mocht je als man of jongen echt geen strakke zwembroek durven dragen dan is het raadzaam om te zorgen dat je ergens verblijft waar je een mogelijkheid hebt om in de natuur te zwemmen.

Het is overigens wel zo dat je op locaties waar je in de natuur kan zwemmen ook veel mannen en jongens tegenkomt die zwemmen in strakke zwemkleding. Door de verplichting van de strakke zwemkleding voor mannen in Frankrijk heerst er in Frankrijk geen schaamte op het dragen van deze kledij. Om bovengenoemde reden val je dus ook al snel meer op als je een wijde zwembroek draagt op een locatie in Frankrijk en trek je veelal juist de aandacht naar je toe.

Waarom moet je in Frankrijk een strakke zwembroek aan?

In Frankrijk hebben veel campings, hotels en vakantieparken een eigen zwembad. Voor deze zwembaden zijn er vanuit de overheid regels opgesteld. Eén van deze regels is dat alle jongens en mannen in Frankrijk een strakke zwembroek moeten dragen. Ook dit jaar is het dragen van een strakke zwembroek in Frankrijk dus verplicht. Het maakt niet uit of je kiest voor een strakke zwemboxer, strakke jammer, strakke zwemslip of zelfs kiest voor een trendy mini zwembroek voor mannen. Al deze zwembroeken zijn toegestaan in Frankrijk. Zwembroeken zoals de wijde zwemshort zijn in alle zwembaden van Frankrijk verboden.

Veel mannen en jongens gebruiken de wijde zwemshorts ook als korte broek. Vaak gaan ze in de wijde zwembroek voetballen, naar het strand en ondernemen ze nog vele andere activiteiten. Wanneer je vervolgens met deze zwembroek weer in het zwembadwater springt, bevuil je het zwembad zeer ernstig. Een zwembroek die strak om de man heen zit houd minder vuil vast en is op deze manier minder belastend voor het zwembadwater.

Toch is dit niet de enige reden waarom je als man of jongen een sexy strakke zwembroek moet dragen in Frankrijk. Wijde zwembroeken houden namelijk ook meer water vast dan de nauwsluitende zwembroeken. Wanneer je het water verlaat neem je met een wijde zwemshort vele liters water mee. Bij een strakke zwembroek zoals bijvoorbeeld een strakke zwemboxer of een strakke zwemslip neem je aanzienlijk minder water mee. Op deze manier verliest het zwembad minder water en is het dragen van een strakke zwembroek beter voor het milieu.

Waarom mag je geen zwemshort dragen in het zwembad in Frankrijk?

Het is niet voor niets, dat men in Frankrijk een strakke zwembroek verplicht stelt. Wanneer je overdag naar het strand gaat, komen er kleine zanddeeltjes in de zwembroek terecht. In het bijzonder, wanneer je een wijde zwembroek draagt. Daarbij wordt dit type zwembroek ook vaak als korte broek gedragen. De kans op vuil in de zwembroek is hierdoor groot. Om het zwembad schoon en hygiënisch te houden, staat men alleen een strakke zwembroek toe. Hier blijft het vuil veel minder snel aan hangen. Daarbij draagt men deze zwembroeken enkel als zwembroek. Ook de hoeveelheid water die je meeneemt uit het zwembad bij een wijde zwembroek is een reden voor de overheid om de strakke zwembroek verplicht te stellen in Frankrijk.

Zwemmen in Frankrijk in een wijde zwembroek

Wanneer je voor een dagje aan het strand kiest is het vanzelfsprekend toegestaan om een wijde zwembroek te dragen. Je bent hier niet verplicht om een strakke zwembroek aan te doen. Het is voor veel gezinnen met puberende zonen een reden om voor een bezoek aan de zee of een meer te kiezen, in plaats van aan het zwembad. Vaak schamen jongens zich voor het dragen van een strakke zwembroek in Frankrijk. Ondanks dat alle leeftijdsgenoten in Frankrijk ook allemaal een strakke zwembroek dragen en de strakke zwembroek steeds meer aan populariteit weet te winnen.

Mocht je toch met een wijde zwembroek willen zwemmen, dan zijn er een aantal alternatieven voor het zwembad. Breng bijvoorbeeld een bezoek aan de Franse kust! Niet alleen is het hier toegestaan om een wijde zwembroek te dragen. Ook vind je er prachtige stranden, om zomers van het mooie weer te kunnen genieten. Op sommige stranden mag je zelfs zonder zwembroek zwemmen, naaktrecreatie in Frankrijk is erg populair.

Ook kun je overwegen een meer in Frankrijk op te zoeken. In de natuur is het vanzelfsprekend toegestaan om zelfgekozen zwemkleding te dragen. Datzelfde geldt voor de rivieren die door het Franse binnenland stromen. Houd er rekening mee, dat je ook in deze gebieden van Frankrijk veel mensen met een strakke zwembroek tegenkomt. Voor Fransen is het immers heel normaal om dit model zwembroek te dragen. Je valt in Frankrijk meer op in een wijde zwembroek dan in een strakke zwembroek.

Strakke zwembroeken mode in Nederland

Ook in Nederland neemt de schaamte voor het dragen van een strakke zwembroek steeds meer af. Steeds meer mannen en jongens kiezen vandaag de dag voor een nauwsluitende zwembroek. De trend van strakkere zwembroeken in Nederland is een aantal jaar geleden begonnen en zet nog altijd door. Wanneer je op vakantie gaat in Frankrijk en nog altijd erg gehecht bent aan je wijde zwembroek is het een mooie gelegenheid om je wijde zwembroek voorgoed in te ruilen voor een nieuwe en hippe strakke zwembroek.

Strakke zwembroeken raken weer in trek

Ondanks het feit dat veel jonge jongens het lastig vinden om in hun strakke zwembroek naar het zwembad te gaan, raken deze zwembroeken steeds meer in trek. De zwembroeken zijn ook in Nederlandse zwembaden steeds vaker terug te zien! Dit komt onder meer door het feit, dat een strakke zwembroek in opvallende, moderne designs wordt verkocht. Zo hoef je niet meer voor een saaie, vaak zwarte zwembroek van Speedo te kiezen. Daarbij worden de zwembroeken in verschillende modellen aangeboden. Kies bijvoorbeeld tussen een model met relatief lange pijpjes, of een strakke zwembroek zonder pijpen. Welk model krijgt bij jou de voorkeur?

Schaamte voor strakke zwembroeken lijkt voorbij

Opvallend is dat het dragen van een strakke zwembroek ook in Nederland steeds normaler wordt. Waar men zich voorheen vaak schaamde voor deze zwemkleding, lijkt die schaamte inmiddels enigszins voorbij te zijn. Heb jij al een strakke zwemslip in de kast hangen? Er zijn verschillende webwinkels waar deze zwembroeken in hippe modellen worden aangeboden. Zo hoef je niet meer voor de traditionele, vaak zwarte Speedo te kiezen bij een bezoek aan een Franse camping. Kies je voor een slip, of ga je voor een strakke zwembroek met pijpjes?

Angst voor strakke zwembroek bij mannen

Tegenwoordig is een zwemshort niet meer weg te denken bij de Nederlandse stranden en zwembaden. Niet alleen draagt men de zwemshort tijdens het zwemmen, ook wordt dit type broek gedragen tijdens een bezoek aan steden, bij het drinken van een drankje op het terras, enzovoorts. Nadat deze zwemshort rond de jaren ’80 kwam overwaaien vanuit Amerika stapten mannen massaal over naar deze wijde broek, die in veel gevallen van polyester gemaakt werd. In de periode voor deze zwemshorts droegen mannen een strakke zwembroek als zij naar het zwembad of strand gingen. De overstap naar de zwemshorts valt te verklaren door het feit dat men in deze periode veel vaker wijde kleding droeg. Zo waren ook de wijde truien en broeken mateloos populair in de jaren ’80.

De terugkomst van de strakke zwembroek

Hoewel de zwemshort nog steeds het populairste type zwembroek is, zijn er steeds meer mannen die weer teruggaan naar de strakke zwembroeken van vroeger. Enerzijds omdat deze zwembroeken functioneler zijn, anderzijds omdat het dragen van met name de zwemboxer steeds hipper wordt. Deze groep is echter nog beperkt, omdat er nog altijd een groep bestaat die een hekel heeft aan de nauwsluitende zwembroek.

Veel mannen uit deze categorie beseffen niet dat zij ten onrechte denken dat een zelfbenoemde “ballenknijper” ouderwets is. Daarbij heerst er onder deze categorie een bepaalde angst voor het dragen van een dergelijke niets verhullende zwembroek. Voor hen voelt een zwemshort vaak fijner.

Een onverklaarbare angst voor de strakke zwembroek

De angst voor het dragen van een nauwsluitende zwembroek is lastig te verklaren. Een Nederlandse vrouw draagt immers ook vaak strakke zwemkleding. Ofwel in de vorm van een bikini, ofwel als badpak. Ook voor vrouwen geldt dat dergelijke strakke zwemkleding weinig verhult als zij naar het strand of zwembad trekken.

Het ligt in de lijn der verwachting dat de strakke zwembroek in de komende jaren steeds meer aan populariteit zal winnen, waardoor dit type zwembroek uiteindelijk weer de overhand zal krijgen. Dit was in het verleden immers ook al zo! Doordat steeds meer mannen overstappen op een strakke zwemslip, wordt het logischerwijs steeds ongemakkelijker om in een zwemshort te blijven lopen. Op een gegeven moment val je immers vanzelf uit de smaak.

Wat voor zwembroek in Frankrijk?

Bij het inpakken van de koffers speelt regelmatig de vraag op: mag ik een zwembroek met lange pijpen aan in Frankrijk? Al jaren behoort Frankrijk tot de populairste vakantielanden onder Nederlandse toeristen. De een bezoekt Parijs of Lyon, terwijl een ander voor een vakantie aan zee kiest. Op veel campings in Frankrijk biedt men een eigen zwembad, waar je de ruimte hebt om even af te koelen na een hete zomerdag. Bij het bezoeken van zo’n zwembad is het belangrijk om op de regels te letten. Moet je bijvoorbeeld verplicht een strakke zwembroek aan in Frankrijk?

Jaarlijks trekken duizenden Nederlandse en Belgische toeristen richting de campings in Frankrijk. Het land is goed te bereiken met de auto en biedt een groot aantal gezellige familiecampings. Wanneer je voor een camping of een andere accommodatie met zwembad kiest, is het belangrijk om je hierop voor te bereiden. Waar je in Nederland een wijde zwembroek mag dragen, geldt dat in Frankrijk vaak niet. In vrijwel het hele land stelt men het dragen van een strakke zwembroek verplicht. Het is dus niet onverstandig om vooraf in Nederland een strakke zwembroek te kopen! Zo heb je nog keuze uit verschillende modellen.

Strakke zwembroeken voor Franse campings en hotels worden verkocht als slip en in de vorm van een boxershort met kleine pijpjes. Beide strakke zwembroeken zijn toegestaan in Frankrijk.

Niet alleen op veel campings in Frankrijk is een strakke zwembroek verplicht, ook in waterparken kan men deze verplichting stellen. Dit betekent dat je ook alvast over eventuele activiteiten in de buurt na zou moeten denken. Wanneer je jaarlijks een waterpark met je kinderen bezoekt, is het slim om uit te zoeken of een strakke zwembroek hier verplicht is.

Het feit dat men een strakke zwembroek verplicht stelt op campings in Frankrijk heeft te maken met de hygiëne. In een zwembroek met lange pijpen neem je normaliter meer zand en ander vuil mee naar zwembaden. Dit betekent dat het zwembadwater sneller vervuild zal raken. Een zwembroek met losse pijpen wordt immers ook op het strand of op de camping zelf gedragen.

  Een hippe strakke zwembroek kopen? 

Bekijk al onze zwembroeken en koop snel een hippe sexy zwembroek voor mannen of jongens.