Top 5 stranden in Europa om te zwemmen

Wie denkt dat je voor een bezoek aan een hagelwit strand naar Indonesië of Thailand moet reizen heeft het mis. Ook Europa kent tal van prachtige stranden! Denk bijvoorbeeld aan de drukbezochte Costa del Sol of Costa Brava. Jaarlijks trekken duizenden Nederlandse toeristen naar deze plekken om te kunnen genieten van een warme zomer. In dit artikel zetten we de vijf mooiste stranden van Europa voor je op een rijtje. Bij welke van deze strand ben jij al eens geweest?

 Tip: schaf voor je vakantie een nieuwe zwembroek aan! Zo weet je zeker dat je de blits maakt op deze prachtige stranden.

Stranden in het zuiden van Europa

De mooiste standen vind je in het zuiden van Europa. Naast Spanje kennen ook landen als Kroatië, Italië en Frankrijk een aantal mooie stranden. De vijf mooiste Europese stranden van dit moment zijn:

  1. Plage de Saleccia op Corsica
  2. Zlatni Rat in Kroatië
  3. Amalfikust in Italië
  4. Navagio Beach in Griekenland
  5. Étretat in Normandië, Frankrijk

Het zijn slechts voorbeelden van mooie stranden. Ook in bijvoorbeeld Schotland en IJsland vind je een aantal fraaie plekken. Het geeft aan dat je voor de mooie stranden in Europa niet altijd naar het zuiden hoeft te reizen.

Mooie stranden in Nederland

Wist je dat ook Nederland een aantal prachtige stranden kent? Handig, wanneer je tijdens de meivakantie kort naar het strand wilt. Het mooiste Nederlandse strand vind je bij Domburg in Zeeland. Het strand is hier erg breed, waardoor je veel minder dicht in de buurt van andere strandbezoekers ligt dan bij bijvoorbeeld Scheveningen of Kijkduin. Ook Westenschouwen, Egmond aan Zee en Zoutelande bieden je een fijn strand, waar het zeker op de warme zomerdagen heerlijk vertoeven is. Houd er rekening mee dat parkeerplaatsen vaak snel vol zijn!    

Zwembroeken op Europese stranden

In Europa hebben wij veel verschillende soorten stranden. Afhankelijk van het land waar je op het strand bent zal je ook grote verschillen zien in de zwemkleding voor heren en zwemkleding voor jongens. De afgelopen jaren was in Nederland voornamelijk de wijde zwemshort niet meer te missen op de stranden, terwijl in Spanje de mannen en jongens in steeds kleinere speedo's en strakke zwembroeken liepen. Vandaag de dag beginnen de verschillen op de stranden minder te worden.

In Spanje bijvoorbeeld aan de Costa del Sol, Frankrijk, Italië en andere Europese landen is de strakke zwembroek nog steeds niet weg te denken. In deze landen laten mannen graag zien wat zij in huis hebben en dragen mannen en jongens graag sexy zwembroeken. In Nederland begint de strakke zwemboxer en strakke zwemslip langzaam maar zeker weer aan populariteit te winnen. Je ziet de strakke zwembroek daardoor ook steeds vaker en opzichtiger op de Nederlandse stranden gedragen worden door jongens en mannen.