Waarom een onderbroek onder zwembroek bij mannen?

Ken jij ze? Of ben je je zelf die jongen die een onderbroek onder zijn wijde zwembroek of Beach short draagt? De afgelopen jaren zijn steeds meer jongens een onderbroek onder hun zwembroek gaan dragen en is dit zelfs ontwikkeld tot een mode fenomeen. Maar waarom doen jongens dit en mag dit wel?

Onderbroek onder zwembroek

Zwembaden, hotels en campings zijn absoluut niet blij met de trend van onderbroeken onder de zwembroek. Een onderbroek dragen onder een zwembroek is namelijk niet hygiënisch. Vaak lopen jongens namelijk al de gehele dag in de boxershort of de slip rond en trekken daarna hun zwembroek er overheen. Op deze manier komt erg veel vuil in de zwembaden terecht. Dit is één van de redenen waarom een strakke zwembroek in Frankrijk verplicht gesteld is. In sommige gemeentes in Nederland is het daarom niet langer toegestaan om een boxershort of ander ondergoed onder je zwembroek te dragen.

Waarom dragen jongens een boxershort onder een zwembroek?

Het grootste probleem zit hem in de angst bij jongens. Veel jongens zwemmen liever in een strakke zwembroek, maar durven dit niet omdat hun vrienden nog een wijde zwembroek dragen. Angst voor het dragen van een strakke zwembroek is soms erg aanwezig bij jongens. Om deze reden dragen de jongens een wijde zwembroek en bij een wijde zwembroek heeft de piemel en de ballen vaak niet voldoende ondersteuning. Dit zwemt en loopt dus helemaal niet lekker! Daarom hebben veel wijde zwembroeken een binnenzwembroek, met een netje, maar dit zit vaak nog steeds niet strak genoeg. Daarom zwemmen heel veel jongens veel liever in een strakke zwemboxer of een strakke zwemslip.

Een tweede reden is dat een wijde zwembroek vaak zo wijd is, dat wanneer de jongen gaat liggen hij volledige inkijk heeft. Door het dragen van een onderbroek onder de wijde zwembroek haalt de jongen de inkijk weg en blijft het zaakje allemaal wat beter op zijn plek zitten.

Ook denken veel jongens dat het stoer is om het merkje van de boxershort boven hun zwembroekrand te laten zien. Maar uit onderzoek blijkt dat juist veel meisjes dit een beetje zielig vinden. De dames hebben helemaal geen behoefte om te zien welk merk ondergoed je draagt. Daar komt ook nog bij dat uit een ander onderzoek blijkt dat meisjes de jongens juist liever in een strakke zwembroek zien. 

De oplossing voor jongens

De oplossing voor je jongens is eigenlijk heel simpel. Zet je over je angst heen en neem de stap om over te stappen op een strakke zwembroek. In strakke zwembroeken heb je verschillende keuzes, zo kun je kiezen voor een strakke zwemboxer, maar ook voor een strakke zwemslip. Vaak wanneer één jongen uit de vriendengroep overgestapt is naar een strakke zwembroek voor jongens, volgen de andere jongens in een bijzonder hoog tempo.