Waarom is strakke zwembroek hygiënischer?

In sommige landen in Europa en de rest van de wereld is het verplicht om een strakke zwembroek te dragen voor mannen. Het meest bekende land die erg strak op deze regels stuurt is Frankrijk. Eén van de grootste redenen voor deze verplichting is dat een strakke zwembroek hygiënischer zou zijn dan de wijde zwembroeken voor mannen. Maar waarom dan? In dit artikel proberen we je een antwoord te geven op deze vraag.

Fabeltje over de zwembroeken

Vaak stellen mensen dat de strakke zwembroek hygiënischer is dan de wijde zwemshort. Maar of je nu een strakke zwemboxer of een wijde zwemboxer aantrekt maakt met betrekking tot de hygiëne van de broek niet uit. Of de broek nu een wijde of een strakke variant is zegt daarom niks over hoe hygiënisch de zwembroek is. Maar hoe zit het hygiëne verhaal en de zwembroek dan wel?

Eigen schuld van de man

Het is eigenlijk de eigen schuld van de man dat in landen als Frankrijk en in sommige zwembaden in Nederland de wijde zwembroek verboden is. Dit komt omdat mannen vaak de wijde zwembroek ook de hele dag gebruiken als korte broek, vervolgens neemt men met diezelfde zwembroek een plons in het zwembad. Dit is de reden waarom men zegt dat de wijde zwemshort niet hygiënisch is, met een strakke zwembroek denkt men dat mannen niet de hele dag rond blijven lopen.

Lengte van de zwembroek

Of je nu dus een strakke of een wijde zwembroek draagt maakt voor de hygiëne niet heel veel uit concludeerde we in bovenstaande stuk. Toch is dat niet helemaal waar, want hoe meer stof een zwembroek heeft hoe meer zand, zweet en andere rommel er aan de zwembroek kan blijven hangen. Een wijde zwembroek bevat daadwerkelijk meer stof dan een strakke zwembroek en is daarom iets minder hygiënisch.

Het dragen van ondergoed onder een zwembroek

Nog een reden waarom veel wijde zwemshorts verboden zijn in landen en/of zwembaden? Veel jongens dragen een onderbroek onder een wijde zwembroek. In deze onderbroek lopen zij vaak al de hele dag en dit is niet goed voor de hygiëne in de zwembaden.

Snel een mooie strakke zwembroek kopen?

Bekijk onze zwembroeken voor mannen en onze zwembroeken voor jongens en bestel deze direct online!