Waarom maken moeders zich druk om de strakke zwembroek van hun zoon?

Elk jaar opnieuw rondom de vakantietijd schieten de vragen van moeders over de strakke zwembroek op internet als paddestoelen uit de lucht. Op forums, op onze livechat en in onze mailbox krijgen Wij verschillende bezorgde vragen van moeders over het dragen van een strakke zwembroek door hun zoon. 

Vaak komt de vraag voort uit het feit dat de vakantie naar Frankrijk geboekt is en in dit land de strakke zwembroek verplicht is om te dragen door jongens. Toch zien wij ook regelmatig vragen van moeders voorbij komen over hun zoon die graag in andere landen, op het strand of in het zwembad in Nederland een strakke zwembroek willen dragen. Maar waar komt deze bezorgdheid bij moeders over de strakke zwembroek bij hun zoon vandaan  en waarom maken zij zich hier zo druk over? Wij zochten het voor je uit. 

Angst voor wat je ziet

Ondanks dat veel jongens graag een strakke zwembroek zouden dragen bestaat er bij veel jongens toch nog enige angst wat er allemaal te zien is. Ook als moeder van een zoon ben je je bij het zien van de zwembroeken al snel bewust dat er bij het dragen van de strakke zwembroek meer te zien is dan alleen de mooie nieuwe strakke zwembroek. In de strakke zwembroek van de jongen is namelijk alles te zien wat in het zwembroekje aanwezig is en juist dat baart een moeder nog wel eens zorgen. In de strakke zwemslip voor jongens krijgt het zaakje namelijk een pushup wat zorgt voor een bobbel en in de strakke zwemboxer voor jongens en de zwemjammer voor jongens zijn alle aftekeningen van de piemel erg goed te zien. 

Wees trots op je zoon

Vergeet gewoon wat er allemaal te zien is en wees trots op je zoon. Het feit dat je zoon zich in een strakke zwembroek laat zien mag gerust een compliment waard zijn. Voor veel jongens zit de strakke zwembroek veel fijner dan de wijde zwembroek. En je zoon heeft tenslotte niks om zich voor te schamen toch? Jij hebt je zoon al vele malen vaker naakt gezien, het is misschien even wennen maar wees trots op wat je ziet en geef hem een compliment. Wees je bewust van het feit dat er ook genoeg mensen in hun blootje zwemmen en het geslachtsdeel niets is om je voor te schamen. Het mag gezien en getoond worden! Uit vele onderzoeken blijkt namelijk dat jongens dit een opwindende gedachten vinden en vrouwen jongens en mannen graag in een strakke zwembroek zien. Wees trots en laat hem trots zijn op wat er te zien is. De angst zit hem daardoor vooral tussen jouw oren, en dit is niet terecht!

Denk met hem mee 

Iedereen zijn lichaam is mooi en uniek en iedereen mag trots zijn op hoe hij eruit ziet. Het is daarom fijn om mee te denken met je zoon. Heeft je zoon bijvoorbeeld al lichaamsbeharing? Bekijk dan samen wat verstandig is om te doen. Kies je voor een strakke zwembroek die alle lichaamsbeharing bedenkt? Of kies je er juist voor om het gesprek aan te gaan en alles te scheren of op een andere wijze te verwijderen. Praat met elkaar over de opties en bekijk op welke manier je zoon zich het fijnst voelt in zijn nieuwe strakke zwembroek. Wanneer er nog geen lichaamsbeharing aanwezig is, dan is dit natuurlijk niet het onderwerp dat je moet bespreken. Toch zijn er voldoende zaken om samen over na te denken. Neem je bijvoorbeeld de strakke zwemboxer, de strakke zwemslip of de strakke jammer. Samen zoeken naar de meest geschikte strakke zwembroek maakt het een leuke aangelegenheid. 

Strakke zwembroek in de mode

Goed om te beseffen en natuurlijk ook leuk om te zien, de strakke zwembroek bij jongens begint weer helemaal in de mode te raken. Wees daarom niet bang dat je zoon er anders bij loopt dan anderen. Hij is een echte trendsetter en durft zijn lichaam te tonen. In Frankrijk is de strakke zwembroek verplicht en lopen alle jongens in een strakke zwembroek. Steeds meer jongeren ervaren hoe fijn een strakke zwembroek zit, zien hoe sexy het eruit ziet en beseffen dat meisjes gek zijn op jongens in strakke zwembroeken. Een strakke zwembroek voor jongens is dit jaar helemaal hip!

Een strakke zwembroek voor je zoon kopen?

Bekijk het grootste online aanbood aan strakke jongens zwembroeken!