Waarom zijn mannen bang om een strakke zwembroek te dragen?

Zijn de plannen voor een nieuwe leuke warme vakantie naar Frankrijk al gemaakt? De strakke zwembroek in Frankrijk is verplicht en dat is voor jongens best even schrikken. Of heb je gewoon plannen om met de jongens lekker een dagje naar het strand of het zwembad te gaan en is het tijd voor een nieuwe jongens zwembroek? Denk dan eens aan de leuke strakke zwembroek voor jongens. Voor veel jongens is het dragen van een strakke zwembroek echter behoorlijk spannend en zorgt dit voor een drempel. Maar waarom vinden jongens het dragen van een strakke zwembroek zo spannend? Wij zochten het voor je uit.

Jongens dragen liever een strakke zwembroek

Wist je dat bijna 95 procent van de jongens in een onderzoek aangeeft liever een strakke jongens zwembroek te dragen dan een wijde zwemshort voor jongens. Toch  zou je als je naar het strand of naar het zwembad kijkt bijna concluderen dat jongens erg graag in een wijde zwembroek lopen.

Waarom dragen al deze jongens dan geen strakke zwembroek als jongens liever een strakke zwembroek zouden dragen? Dit heeft alles te maken met het feit dat het voor een jongen toch nog een drempel is om over te stappen naar de strakke zwembroek. Een strakke zwembroek zit voor de jongen veel lekkerder, zijn piemel in zijn zwembroek bungelt niet langer los en alle kanten op, maar zit juist netjes op zijn plek. Dit zorgt ook meteen voor het nadeel en de angst van de jongens bij een strakke zwembroek. Wanneer de piemel netjes op zijn plek gehouden zal worden door de stof, dan zie je deze ook veel beter zitten. Laat staan als de jongen ook nog last krijgt van een stijve piemel in zijn zwembroek. De jongens kunnen dus niet langer verbergen wat er in het broekje zit en dit zorgt voor een kleine of grote drempel.

Jongens bang voor reacties maar dragen hem graag

Omdat de piemel beter op zijn plek gehouden zal worden in de strakke zwembroek voor jongens zijn jongens wat angstiger om hem te dragen. De drempel is vooral wat de reacties van andere mensen zijn op de zwembroek die ze dragen en ook zeker op wat er in de zwembroek te zien is. Terwijl veel jongens vaak uiteindelijk maar wat trots zijn op wat er te zien is!

Deze angst begint eigenlijk al bij het feit dat veel jongens niet aan durven geven bij hun moeder dat ze graag een strakke zwembroek zouden willen dragen. Hierdoor nemen minder jongens de stap om over te stappen van een wijde zwembroek naar een strakke zwembroek.

♥ TIP: Voor jongens is het ook gemakkelijk om over de angst voor strakke zwembroeken heen te stappen. Lees onze tips om zekerder te zijn in een strakke zwembroek.

Geef de strakke zwembroek voor jongens cadeau

Wil jij jongens helpen om hun wens te verwezenlijken en ze over de drempel van een strakke zwembroek heen te helpen? Geef dan een strakke zwemboxer voor jongens of een strakke zwemslip voor jongens cadeau. Misschien dat de eerst reactie van de jongens niet meteen positief is, de strakke zwembroek angst doemt namelijk meteen op en de jongens zullen in een stoere modus schieten dat ze dit echt niet gaan dragen. Maar de waarheid? Ze zijn er enorm blij mee en vinden het erg spannend dat ze de strakke zwemboxer voor jongens mogen dragen. Wanneer je als jongen de zwembroek een aantal keer gedragen hebt wil je uiteindelijk niks liever meer.